Home » Hypnotherapie in Den Haag

Hypnotherapie in Den Haag

  • by

Waar kan hypnotherapie in Den Haag bij helpen? Kortgezegd kan het helpen bij lichamelijke en mentale klachten. Er wordt op een doelgerichte manier te werk gegaan om van specifieke problemen af te komen. Denk bijvoorbeeld aan stress op het werk, moeite met slapen of angst. Bij al deze problemen kan hypnotherapie helpen. Bij hypnotherapie wordt je in een trance gebracht. Hierbij zit je eigenlijk tussen wakker zijn en slapen in. De therapeut leidt je naar deze toestand toe en je bent dus tijdens de sessie niet alleen. Het doel van deze trance is dat je contact maakt met je onbewuste. Hierin kunnen beelden en gedachtes opgeslagen liggen waarvan je niet eens wist dat je ze hebt.

Hypnotherapie om bij je onbewuste te komen

Hypnotherapie kan dus helpen om bij je onbewuste te komen. De therapeut heeft kennis van verschillende technieken om emoties die je niet meer dienen los te laten. Hierdoor voel je je na een sessie vrijer om jezelf te zijn en leef je meer in contact met jezelf. In het dagelijks leven voer je heel veel handelingen onbewust uit. Door deze te doorbreken krijg je meer grip op bepaalde dingen in je leven. Om te bepalen of hypnotherapie iets voor jou is, is het belangrijk dat je eerst contact zoekt met een hypnotherapeut.

Hypnotherapie en behandeling

Als je denk dat hypnotherapie je verder kan helpen kun je een afspraak inplannen bij een hypnotherapeut. Je zult dat eerst een intakegesprek hebben waarbij het probleem waar je mee zit centraal wordt gesteld. Zodra de therapeut een goed beeld heeft zal deze in overleg met jou een aantal doelen opstellen. Op basis daarvan wordt er een behandelplan gemaakt. Hoe de behandeling er uit komt te zien zal afhangen van waar je precies mee zit. Zo kan er ook voor worden gekozen om naast hypnotherapie te werken met NLP. Dit is een andere trancetechniek en kan aanvullend werken bij hypnotherapie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.