Home » Inboedel taxeren?

Inboedel taxeren?

  • by

Als er een dierbare overlijdt, dan ben jij misschien wel erfgenaam. De spullen die je erft kun je laten taxeren door een professioneel taxatiebedrijf. Maar je dient ook belastingaangifte te doen over de geërfde spullen: dit noem je ook wel de successie aangifte. Daarom is het ook van belang dat je een successie taxatie laat doen door een bedrijf dat hier expertise in heeft. Je moet hiervoor een overzicht van de schulden en bezittingen van de overledene overdragen aan de taxateur; dit is de basis van de aangifte van de successie. Als er kostbaarheden zijn moet je die laten taxeren zoals sieraden, antiquiteiten of kunstvoorwerpen. De waarde en hoogte van de successie ofwel belasting komt in het taxatierapport.

Kostbaarhedenverzekering

Ook als je de kostbaarheden van de overledene wilt laten verzekeren middels een kostbaarhedenverzekering, komt een taxatiebedrijf om de hoek kijken, om allereerst de waarde te bepalen. Ook kun je door hen de waarde van de complete inboedel van een overledene laten bepalen middels inboedeltaxatie. De taxateurs zijn betrouwbaar en gekwalificeerd. Binnen het taxatieproces zorgen de taxateurs niet voor de aan- en verkoop van de goederen. Dat moet je zelf doen. Maar ze kunnen hier wel bij bemiddelen zodat het proces goed en eerlijk verloopt.

Breed inzetbaar

Een professioneel taxatiebedrijf is dus heel breed inzetbaar! De taxateurs helpen bij meer dan alleen successie taxatie. Je kunt hun hulp inschakelen een als je een inboedelverzekering af wilt sluiten of kostbaarheden verzekering al wilt sluiten. Maar dus ook wanneer je aangifte erfbelasting wilt doen of als er een nalatenschap verdeeld dient te worden. Ook voor onafhankelijk aan- of verkoopadvies zijn de taxateurs inzetbaar. Soms is er een samenwerking met andere  gecertificeerde taxateurs. Als je de goederen laat taxateren door een expert kom je niet voor verrassingen te staan en ben je verzekerd van goede service. De taxateurs vragen uiteraard wel een vergoeding, informeer bij hen naar de tarieven.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *