Home » Je bank opvullen: kun je dat zelf?

Je bank opvullen: kun je dat zelf?

  • by

Heb je een oude bank staan die door de jaren heen een beetje is gaan inzakken? Dan is het natuurlijk hartstikke zonde om hem weg te doen! Gelukkig kun je vaak zelf je bank opvullen, en wel met speciaal daarvoor bedoelde vulling. De meeste bankstellen bestaan namelijk uit allemaal losse onderdelen, die voorzien zijn van een hoes. De hoes kun je aan de achter- of onderkant openmaken met een rits, waarna je het binnenkussen vindt. Afhankelijk van het type vulling dat in deze binnenkussens zit koop je nieuwe, bijpassende vulling, en daarmee vul je het heel eenvoudig op.

Voordelig zelf je bank opvullen: iedereen kan het!

Het fijne aan het zelf kopen van vulling om je bank of stoel op te vullen is dat je heel veel geld bespaart. Als je immers een volledig nieuwe bank zou moeten kopen dan ben je veel meer geld kwijt, en moet je bovendien van die oude bank zien af te komen. Als je echter gehecht bent aan dit bankstel of deze stoel dan loont het zeker de moeite om hem gewoon op te vullen met nieuwe kussenvulling. Dit is lang niet zo duur als je zou denken. Er zijn namelijk veel verschillende soorten kussenvulling beschikbaar, en ze hebben allemaal hun eigen prijsklasse. Je kiest dus zelf hoe duur je je bank opvullen maakt. Met de allergoedkoopste vulling kun je overigens ook kussentjes en knuffels maken, super leuk voor creatieve mesen die graag zelf dit soort dingen maken.

Hoeveel vulling heb je nodig?

Ga je zelf je bank opvullen en weet je niet hoeveel vulling je nodig hebt? Schat het dan altijd een beetje hoger in dan je in eerste instantie denkt. De vulling wordt immers platgedrukt, dus er blijft in het kussen in werkelijkheid wat minder van over dan je erin stopt. Zeker als je de bank weer in gebruik gaat nemen en er een paar weken op zit kan het zijn dat je er toch nog extra vulling bij moet doen. Bestel dus genoeg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *