Home » Op zoek naar een mooie uitvaart?

Op zoek naar een mooie uitvaart?

  • by

Als een overleden dierbare overlijdt wil je natuurlijk voor een mooi afscheid zorgen. Omdat je zelf in zo'n periode wat minder veerkracht hebt kun je onmogelijk overal zelf aan denken. Er moet heel veel geregeld worden. Welke rouwkaarten kies je uit, welke locatie is geschikt voor een woordje van de nabestaanden, voor welke muziek kies je? Wil je ook nog bloemen bestellen? Een Uitvaart Heemstede stelt jouw wensen voorop en zorgt dat de uitvaart tot in de puntjes verzorgd wordt.  

Waar opbaren?

Iets waar een Uitvaart Heemstede jou bij kan helpen is de plaats van opbaring. Nadat het overlijden door een arts is vastgesteld kun je kiezen voor thuis opbaren of op een andere mooie locatie waar jij en je nabestaanden nog even langs kunnen gaan. Ook kun je kiezen voor een 24-uurs kamer waar de overledene opgebaard ligt, en waar je de sleutel van krijgt. Een goede begeleiding hierbij is echt wel belangrijk, want het is een emotionele periode. 

De locatie van de uitvaart

De uitvaart zelf bestaat vaak uit een toespraak, muziek, het noemen van anekdotes die aan de overledene doen denken. Je wilt dit wellicht op een speciale locatie. Een Uitvaart Heemstede kan je ook hierbij helpen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de uitvaart in een zaaltje te houden of een mooie buitenlocatie zoals een strandpaviljoen, kasteel of theater. Of misschien gewoon thuis, in jouw tuin of op jouw terras. Of een café of restaurant. Ook is het mogelijk, voorafgaand aan de uitvaart in kleine kring een extra bijeenkomst te laten verzorgen: 'Afscheid bij leven'.

Cremeren of begraven

Na de uitvaartbijeenkomst(en) volgt de ceremonie van cremeren of begraven, ook daartussen dien je een keuze te maken. Net waar jouw voorkeur naar uitgaat. Begraven is veel duurder, maar je hebt wel een plek om naartoe te gaan. Cremeren heeft weer strenge regels, je mag niet zomaar overal het as uitstrooien. Een Uitvaart Heemstede helpt jou graag met het organiseren van een dierbaar moment voor jou en je naasten.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *