Home » Rijles, hoe gaat dat?

Rijles, hoe gaat dat?

  • by

Beginnen met rijlessen is voor iedereen spannend. Leren om zelf in een auto te rijden geeft je een gevoel van zelfstandigheid; de wereld ligt voor je open! Voor je aan rijlessen begint is het handig om te weten waar je aan begint. In dit blog lees je hoe rijles in zijn werk gaat.

 

Theorie en praktijk

Er zijn veel verschillende rijscholen, maar de principes zijn overal hetzelfde. Bij rijles in Zoetermeer zal je net als bijvoorbeeld in Leeuwarden of Amersfoort leren dat er zowel theorielessen als praktijklessen zijn. In de theorielessen leer je hoe de auto in elkaar zit, wat de verkeersregels voor autorijders zijn en hoe je in het verkeer reageert. Dit is belangrijk om te leren en op te frissen voordat je in een auto stapt. Daarnaast heb je ook de praktijklessen. Daarbij stap je samen met een instructeur in de auto. De instructeur leert je in stapjes om om te gaan met de auto en je door het verkeer te bewegen.

 

Examen

Aan het eind van je theorie- en je praktijklessen volgt een theorie- en een praktijkexamen. Hierbij wordt getest of je alle kennis hebt onthouden en kunt toepassen. Ook hier geldt dat elke rijschool examens aanbiedt, en je voor elk rijexamen wettelijk aan dezelfde criteria moet voldoen. Maar de manier van vragen stellen is afhankelijk van de docent bijvoorbeeld bij rijles in Zoetermeer net iets anders dan bij rijles in Leeuwarden. Het is belangrijk dat je een leraar vindt die goed bij je past, waarmee je een klik hebt.

 

Waarom rijles?

Het rijden van een auto kan je veel zelfstandigheid geven. Met een rijbewijs en eigen vervoer ben je snel en zelfstandig onderweg. Je bent niet afhankelijk van het openbaar vervoer en kunt je eigen plan trekken. Je zou na het voltooien van je rijles van Zoetermeer naar Amersfoort kunnen rijden op een dag, gewoon omdat je er zin in hebt. Die vrijheid en zelfbeschikking kunnen rijlessen je bieden. Dat wil jij toch ook?

Leave a Reply

Your email address will not be published.