Home » Zo verloopt een behandeling bij de hypnotherapeut

Zo verloopt een behandeling bij de hypnotherapeut

  • by

Hypnotherapie kan lichamelijk en geestelijk ongemak behandelen. Maar je kunt het ook gebruiken om de prestaties te verbeteren. Nu, mensen die willen stoppen met roken na vele mislukte pogingen en diegenen die iets aan hun aanslepend overgewicht willen doen raadplegen ook vaak een hypnotherapeut. De therapeut gebruikt daarbij verschillende hypnotische technieken en brengt de patiënt door middel van non-verbale communicatie in een lichte trance, terwijl hij de controle over zichzelf in stand houdt.

Beter begrijpen

Dat alles maakt het voor de therapeut makkelijker om je onderbewustzijn te bereiken. Onder normale omstandigheden is bijna ontoegankelijk. Dit is meestal het gevolg van verschillende blokkades. Het is je bewustzijn dat het benaderen van je onderbewustzijn belemmert. Met deze contacten heb je de mogelijkheid om je onderbewustzijn en gedachten te begrijpen. Zo kun je je behoeften en mogelijkheden beter begrijpen. Hypnotherapie maakt het mogelijk om met onbekende gevoelens en gedachten om te gaan. Op basis hiervan kan de therapeut je revalidatieproces opstarten.

Hypnose is voor iedereen geschikt

Hypnotherapeuten zijn ervan overtuigd dat hypnose geschikt is voor iedereen, voor alle leeftijden en zelfs voor kinderen en ouderen. Als patiënt heb je geen speciale vaardigheden nodig om een ​​therapeut te raadplegen. Patiënten met een psychische aandoening en depressie zijn minder geneigd tot deze therapie. De resultaten zijn hier meestal lager dan verwacht. Vergeleken met enkele jaren geleden brengen deze therapeuten hun patiënten in een verminderde extase waardoor ze hun gedrag volledig beheersen.

Veel behandelde klachten

Hypnotherapie behandelt heel wat gezondheidsklachten. Met deze gezondheidsproblemen kun je naar bij de hypnotherapeut terecht:

  • Stress verminderen, angst, depressie en burn-out
  • De meest uiteenlopende fobieën
  • Concentratie- en geheugenstoornissen
  • Emotionele problemen
  • Pijn en chronische pijn
  • Een tekort aan slaap
  • Stoppen met roken
  • Prikkelbare darmen

De Behandeling

Tijdens de behandeling lig je ontspannen op het behandelbed. Met de hulp van aangepaste ontspanningsoefeningen brengt de therapeut je een milde hypnotische toestand, vergelijkbaar met een roes. De graad van Hypnose is zo licht dat je alles bewust ervaart.

Leave a Reply

Your email address will not be published.